Møbler og tekster

Gode møbel tekster

I denne omgang er det blevet tid til at snakke omkring møbler, nu hvor vi netop lige har besøgt boligområdet. Møbler er på mange måder lidt anderledes end bare møbler, da det handler omkring meget andet end blot hvor møblerne skal placeres. Indretning er sansning og følelser i relation til at føle sig hjemme og hvilke signaler man sender med indretningen. Møbler er til gengæld blot en del af indretningen, hvilket tillader os at grave lidt dybere og blive lidt mere nuanceret med emnet. I kan godt tro, at vi har fundet nogle gode tekster frem til denne omgang, så det er bare med at finde lænestolen frem og læne dig tilbage, for nu går det løs.

Den første tekst er fundet i et boligmagasin, som jeg ikke vil navngive helt specifikt, da det blot vil kunne overskygge selve teksten. Men denne tekst er skrevet af en tekstforfatter, som virkelig forstår sig på de elementer der går i at skabe nye møbler, hvad der vælges af materialer og hvordan formgivning og farver skal spille sammen i en harmoni. Teksten lyder sådan her.

“Møbler bliver sanset, samlet og oplevet gennem deres former, farver og materialer, mens deres virkelige værdi først kommer frem ved dets anvendelse. Du kan sidde blødt, du kan sidde hårdt, du kan finde plads til alle dine ejendele eller du kan gemme dem væk, uanset møblets funktion, så modificerer det livets gang og hverdagens effektivitet. Hæng dit tøj i garderoben eller spejl dig i entréen vægspejl, fremvis dit spisestel i vitrineskabet eller gå barfodet henover det uldne gulvtæppe. Boligen er livet og det er her du bør leve.”

Det er en smuk tekst omkring møblernes mangfoldighed og måden hvorpå de kan spille mange forskellige roller i folks hjem og bolig, ligesom de kan opleves og anvendes på forskellige vis. Mange af pointerne er vi jo allesammen godt klar over i forvejen, men når de sammensættes og konstrueres i tekster, som denne, så åbner de op for nye perspektiver og indlevelsesmuligheder. Som bonusinformation kan jeg nævne, at forfatteren ikke udelukkende skriver omkring boligen, indretning eller møbler, men at det er en alsidig journalist. Det er relevant, da perspektivet herved kommer fra en mere amatøragtig vinkel og herved ikke skal ses som fakta, men mere som en personlig betragtning.

Lad os springe hastigt videre til den næste tekst, som er opstøvet af Hanne Jensen da hun var på weekendtur til Bornholm. Her kiggede hun rundt i en møbelbutik af ren nysgerrighed og fandt denne sjove og lettere skøre beskrivelse af en lænestol.

“Er du én af de uheldige mennesker, som også har en hårdere numse end andre, så vil denne lænestol være helt rigtig for dig. Her sidder du nemlig både blødt og godt, da både stof, materiale, fyld og formgivning er valgt med henblik på at skabe det blødeste fundament nogensinde. Leder du efter en smuk og godt designet lænestol, som passer perfekt til alle numser, så er du kommet til det rette sted og den rette lænestol.”

Det er en sjov måde at gøre noget så trivielt som at købe en lænestol til en mere munter til. Butikken har helt sikkert haft det sjovt med at skrive deres produktbeskrivelser, ligesom det også vil underholde publikummet, som denne gang er potentielle kunder, der besøger butikken. Selve teksten er naturligvis ikke kun sjov, men også informativ og beskrivende af de mange fordele og funktioner, som netop denne lænestol har. Er man typen, som ikke kan lide bløde lænestole, så ved man godt, at man skal kigge efter et andet møbel, hvilket jo både er sjovt og informativt.

Vi når desværre ikke flere tekster i denne omgang, men vi vender snarligt tilbage med endnu flere sjove, skøre, skønne og informative tekster inden længe. Som altid vil jeg gerne minde alle om, at de blot skal gøre opmærksom på spændende ting og indhold, som de støder på rundt omkring i deres hverdag og verden. Det kan være tekster fra virkeligheden eller som man støder på online ligesom det kan være noget man selv har forfattet. Vi kan ikke gennemgå dem allesammen her på siden, men vi lover, som det mindste, at vi gerne vil læse dem igennem, analysere dem og vurdere hvorvidt den vil passe ind her på bloggen. Herudover er der ikke så meget andet at sige end fortsat god dag og på gensyn næste gang.